Om Vandrehistorien

Vandrehistorien er en lille historieformidlings-virksomhed, født ud af en dyb kærlighed til København og dens historie, og en uimodståelig trang til at fortælle historier.

Vi laver byvandringer og foredrag, fortæller historier og underviser. Vi er for alle, der kan lide en god historie. For alle, der interesserer sig for Historien. Især for alle, der (ligesom os) er evigt forelskede i denne smukke by, Kjøbenhavn.

Herunder kan du se, hvem “vi” er.

Mads Kristian Mikkelsen

Mads Kristian Mikkelsen

Direktør, fortæller

Mads er uddannet folkeskolelærer med linjefag i bl.a. historie og snart 15 års undervisnings-erfaring. Han underviser også i slægtsforskning og lokalhistorie.
Han er Historie-nørden, man ikke kan gå rundt om hjørnet med uden at få en lille fortælling med i købet. Mads gør historien levende. Han kan som få male forhistorien frem, så den står lyslevende for lytterne. Hans viden om de forskellige emner forekommer uudtømmelig, og det er lige præcis den kombination, der gør Mads til sådan en unik formilder af historisk stof: Evnen til at male med ord kombineret med en enorm viden om de historiske facts.
Mads er født i 1971 i København, og har vandret sin elskede hjembys gader tynde lige siden. Han er femte-generations københavner, og hvis han ikke selv har boet et sted, så har en af hans forfædre.

(c) Fotograf Rie Neuchs

Svend-Erik Engh

Svend-Erik Engh

Samarbejdspartner, fortæller

Svend-Erik har fortalt historier professionelt siden 1994.
I ti år foregik det hver sommer under blodbøgen i Kongens Have - det kaldte Smagsdommerne "en kærlighedsgave". Og det samme kan siges om Svend-Erik som vandrende fortæller. Det er altid interessant, personligt og fyldt med kærlighed.

Svend-Erik har undervist i historiefortælling for både skoleelever, erhvervsfolk, almindelige mennesker og andre fortællere over det meste af verden, og nu gør han det her i København sammen med Alex og Mads på Vandrehistoriens Fortælle-værksteder.