Det er dårlig smag at svælge i andres ulykke. Alligevel er historier om nød og elendighed noget, der til alle tider har fascineret os. Måske fordi de får vægten af vores egen virkelighed til at føles lidt lettere, eller måske fordi tanken om, hvad der en dag kunne risikere at overgå os selv, rører ved noget dybt i os; en frygt eller en empatisk åre, der får os til at gribe til pennen eller pengepungen, eller…

I den kommende tid kaster Vandrehistorien sig ud i det ambitiøse projekt at formidle en række københavnske skæbner af den slags, der på samme tid er rystende, unikke og alt, alt for almindelige. Vi bevæger os omkring i det København, vi kender, men møder en helt anden verden og mennesker, der for længst er borte. Nogle af dem har sat sig dybe spor, andre nærmest ingen.

På disse ture skal vi ikke svælge, men se, høre og måske føle, hvordan elendigheden i alle dens mangeartede former har vejet tungt på skuldrene af københavnere gennem tiderne. Fra slaverne i Stokhuset til de offentlige fruentimmer i Holmensgade og den forpinte kunstnersjæl i Leopolds Hotel eller alkoholikeren i Smedens gang – Alle har de mærket vægten og på forskellige måder forsøgt at håndtere den – Elendigheden.

Hver tur har sit tema og sin egen rute og tone. Der skal bydes på artige (og uartige) overraskelser undervejs og sluttes hver gang af et sted, hvor der er mulighed for (for egen regning) at fordøje elendighederne eller skylle dem ned.

Følg med her og på facebook. Datoer og temaer offentliggøres i løbet af de kommende uger…

 

God søndag!

Mads

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.